Mezinárodní atletické závody O pohár starosty obce

Ve středu 29. května se na hřišti TJ Inter Petrovice uskutečnily mezinárodní atletické závody O pohár starosty obce. Zahájení závodů proběhlo v ranních hodinách, kdy byli vítáni nejen závodníci ze ZŠ Petrovice u Karviné, ale i hosté a žáci z partnerské obce Gołkowice v Polsku.

Atmosféra byla plná očekávání a soutěžního ducha.

Závody se konaly ve čtyřech věkových kategoriích, a to mladších žáků a žákyň z 6. a 7. tříd a starších chlapců a dívek z 8. a 9. tříd. Sportovci se utkali v různých disciplínách, které testovaly jejich sportovní dovednosti. Žáci z obou obcí změřili své síly ve skoku dalekém, skoku vysokém, běhu na 50 metrů, dívky také v běhu na 800 metrů a hodu míčkem. Chlapci soutěžili v hodu granátem a běhu na 1000 metrů. Starší žáci a žákyně se navíc zapojili do vrhu koulí, což přineslo do soutěže ještě větší rozmanitost disciplín.

Navzdory pochmurnému počasí, které závody provázelo, byla atmosféra na stadionu výjimečně příjemná díky nadšenému fandění diváků. Podpora publika dodávala závodníkům odvahu a motivaci k co nejlepším výkonům.

Z výsledků závodů měla naše škola obrovskou radost. Podařilo se nám totiž zvítězit v celkovém hodnocení ve všech čtyřech kategoriích, což znamenalo nejen obhajobu prvenství z předchozích let, ale také zisk poháru starosty obce. Naši závodníci předvedli skvělé výkony, které byly výsledkem tvrdé práce a pečlivé přípravy.

Gratulujeme všem vítězům a těšíme se na další ročník atletických závodů, které nám opět přinesou spoustu radosti a sportovních zážitků. Závody O pohár starosty obce se staly tradicí, na kterou se můžeme každý rok těšit.

Mgr. Markéta Istlová

Poslední aktuality

Načítám…