Návštěva knihovny v Petrovicích

Celý školní rok 2023/24 děti z mateřské školy v Závadě doprovází na všechny akce náš talisman krteček a tak tomu bylo i dnes – ve čtvrtek 14. března.

Děti se moc těšily na výlet do Petrovic a návštěvu knihovny. Ráno přišly s úsměvem a batůžkem do školky. V batůžku nemohlo chybět pitíčko a malá sladkost na posilnění. Jeli jsme městským autobusem, který byl pro některé děti novinkou a cestou jsme vyhlíželi zastávku, kde musíme vystoupit.

Všichni byli zvědaví, co nás v knihovně čeká. Přivítala nás milá paní knihovnice, ukázala nám celou knihovnu a jak to v knihovně chodí. Když jsme se pohodlně posadili, přečetla nám z knížky o kočičkách poutavý příběh. Následně si děti samy vybíraly knížky a se zaujetím si je prohlížely a vyptávaly se o čem jsou. Vymezený čas pro nás rychle uběhl a kdybychom si chtěli všechny knížky prohlédnout a také přečíst, museli bychom tam být ještě mnoho dní.…  Dětem se v knihovně moc líbilo a slíbily, že si přijdou i s rodiči nějakou zajímavou knížku vypůjčit. Poté jsme se s hodnou paní knihovnicí rozloučili a spěchali zpátky na zastávku, abychom stihli autobus zpět do naší školičky.

Kamila Vránová

Poslední aktuality

Načítám…