Policejní dopoledne v MŠ Závada

Pondělí 13.11. patřilo v naší mateřské škole městské policii Bohumín. Děti se od ranních hodin těšily a netrpělivě vyčkávaly na příchod policistů, se kterými nás čekala příjemná beseda. Policisté Ivo a Jakub dorazili v 9 hodin a mohli jsme začít.
Postupně nás seznámili se svou někdy dobrodružnou, jindy zase nebezpečnou prací, kterou vykovávají. Ukázali dětem části své výstroje a vybavení potřebné pro svou profesi a pak největší odvážlivce a nadšence nechali mnohé z těchto věcí vyzkoušet. Děti si potěžkaly teleskop, zkusily si pouta nebo mluvily do megafonu. Poté je policisté seznámili se základy bezpečnosti při chůzi po chodníku, kolem cesty či přecházení silnice a mohli jsme se přesunout ven, kde na děti čekal policejní vůz. Děti si jej mohly prohlédnout, posadit se v něm a zkusit si policejní majáky i sirénu.
K tomu všemu jsme od policie dostali ještě několik dárečků, které dětem udělaly velkou radost. Děti na oplátku věnovaly policistům obrázky, jako poděkování za krásné a poučné dopoledne.

Bc. Vránová Kamila

Poslední aktuality

Načítám…