Hrajeme si na strašidla

Před pár dny proběhla v naší Mateřské škole v Petrovicích jedinečná akce s názvem „Hrajeme si na strašidla“.

Módní přehlídka a taneční zábava

Celé dopoledne se neslo v duchu módy a tance. V jeden okamžik se naše Mateřská škola proměnila v pódium pro strašidelnou módní přehlídku. Děti tak měly možnost předvést své jedinečné kostýmy. Fantazii se meze opravdu nekladly a přehlídka byla skutečně ohromující. Nechyběly kostýmy jako čarodějnice, dýně, kouzelníci, nevěsty, piráti, pavouci a mnoho dalších. Následovala chvíle pro tanec na strašidelné písně.

Odpoledne plné záhad a úkolů

Odpoledne jsme se přesunuli na naši školní zahradu, kde už na rodiče s dětmi čekaly nejrůznější úkoly a překážky, které bylo potřeba zdolat po cestě za vytouženou odměnou. Program byl zahájen vystoupením dětí na hudební nástroje od firmy BONATRANS. Následně se všichni přesunuli k jednotlivým strašidelným stanovištím. Na prvním stanovišti měly děti za úkol házet barevné kruhy na kouzelné klobouky. Druhé stanoviště představovalo hod mouchy do pavučiny. Následovalo vylovení dýně z krabice pomocí strašidelné ruky a poté projít slalomem. Na dalším stanovišti byla k dispozici kriketová hole a míč, kde se děti musely trefit míčem ježibabě do pusy. Následujícím úkolem bylo zapotřebí projít slalomem s dýní na hlavě. Na posledním stanovišti musely děti vylovit netopýra z tajemné krabice, projít pavučinou, zavěsit netopýra a projít zpět pavučinou. Po splnění všech úkolů si děti mohly vyzvednou zaslouženou odměnu u Hejkala. To, ale ještě nebyl konec. Po vyzvednutí odměny si rodiče s dětmi mohli vytvořit ježka z kaštanů nebo ducha z bílých kamenů. Akce byla ukončena společným tancem.

Celý tento den byl pro nás všechny nejen skvělým zážitkem, ale také jedinečnou příležitostí, jak společně strávit čas a vytvořit si nezapomenutelné vzpomínky. Mockrát děkujeme rodičům, dětem a všem zúčastněným za naprosto dokonalý den.

Nikola Krištófová

Poslední aktuality

Načítám…