Domů2023-08-26T15:19:57+02:00

ZŠ a MŠ Petrovice u Karviné

Učíme se pro život

Aktuality z naší školy

Aktuální dění na naší škole na jednom místě – informace, akce nebo výlety

Za zvířátky na statku v Závadě

Od |17. dubna 2024|

Dubnový pátek 12.4. pro nás byl výjimečný. Dostali jsme pozvání navštívit statek sousedící s naší mateřskou školou. Počasí nám velmi přálo, svítilo a hřálo nám sluníčko, a tak jsme se tam společně vydali. Na statku nás přivítala paní Kondziolková, maminka našich dětiček Maxíka a Sebíka, a postupně nám ukázala všechna [...]

Návštěva knihovny

Od |15. dubna 2024|

Děti z MŠ Petrovice se vydaly na návštěvu do místní knihovny, kde na nás čekala vždy usmívající se paní knihovnice, která nás seznámila s jednotlivými knižními odděleními a její prací. Poté nám přečetla pohádky z knihy Kočičí škola. O pohádkách jsme si krátce popovídali a už jsme se konečně mohli pustit do [...]

Učíme se pro život

Základní škola a Mateřská škola Petrovice u Karviné je moderní a kvalitní vzdělávací institucí, která pečuje o edukační a osobnostní rozvoj svých žáků.

NAŠE ŠKOLA V NĚKOLIKA VĚTÁCH

Současná Základní škola a Mateřská škola v Petrovicích u Karviné jako nově utvořený právní subjekt vznikla k 1. lednu 2003.

Škola má budovy rozmístěné ve třech částech obce, v Petrovicích, Dolních Marklovicích a v Závadě, její kapacita je 450 žáků. Součástí je vždy v každé části obce školní družina a školní jídelna, u každé z nich i mateřská škola. Celková kapacita mateřské školy je 145 dětí.

V budově petrovické školy je odloučené pracoviště Základní umělecké školy v Karviné.

Kontaktní informace

ZŠ a MŠ Petrovice u Karviné
č.p. 186
735 72 Petrovice u Karviné

Telefon: 596 361 061

Web: zspetroviceuk.cz

Nejnovější příspěvky

Přejít nahoru